Kindertandarts

Het kindergebit is erg gevoelig. De meeste gaatjes ontstaan op jonge leeftijd. Daarom vergt het kindergebit extra aandacht. Helaas vinden niet alle kinderen de tandarts even leuk. Een kindertandarts biedt dan de oplossing. Tandartspraktijk Vos is erg trots om een van de weinige praktijken in Nederland te zijn met een gespecialiseerde kindertandarts. Alle kinderen tot 16 jaar zijn van harte welkom in onze praktijk in Alkmaar. Onze kindertandarts weet precies hoe hij moet omgaan met de angst en het gedrag van kinderen. Dankzij jarenlange ervaring en door het gebruik van de nieuwste technologieën geven we het kindergebit precies de tandheelkundige zorg die het nodig heeft. Maak een afspraak bij de kindertandarts bij Tandartspraktijk Vos in Alkmaar:

 • Kindertandarts met meer dan 30 jaar ervaring
 • Gebruik van de nieuwste technologieën
 • Kennis van het gedrag van kinderen
 • Zeer geschikt voor kinderen met angst voor de tandarts

Kindertandarts Vos Alkmaar

Verdronkenoord 75
1811 BV Alkmaar
T. 072 520 0952
E. tandartsvos@tutanota.com

Bel voor een afspraakPatiënt worden

Openingstijden

Maandag 09:00 – 16:00 uur
Dinsdag 09:00 – 16:00 uur
Woensdag 09:00 – 16:00 uur
Donderdag 09:00 – 16:00 uur
Vrijdag Mondhygiëniste
Zaterdag Volgens afspraak
Zondag Gesloten

 

De vriendelijke kindertandarts van Tandartspraktijk Vos in Alkmaar heeft ervoor gezorgd dat mijn kindje niet meer bang is voor de tandarts. Hij geeft duidelijk uitleg en zorgt ervoor dat hij zich op zijn gemak voelt. Top service!

De kindertandarts van Tandartspraktijk Vos in Alkmaar

Kinderen hebben een andere belevingswereld dan volwassenen. Daarom hebben kinderen een aangepaste tandheelkundige behandeling nodig. Soms lukt het niet goed om het gebit van uw kind bij de ‘eigen’ tandarts te laten behandelen. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een grote angst of vergevorderde gebitsproblemen. In zulke gevallen kan de kindertandarts het (tijdelijk) overnemen. Onze kindertandarts is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen. Hij biedt net dat stukje extra aandacht en het geduld dat nodig is om het kindergebit van de juiste behandeling te voorzien.

Angst voor de tandarts bij kinderen

Kinderen kunnen door een negatieve ervaring een angst voor de tandarts ontwikkelen. Gelukkig kunt u in zulke situaties rekenen op de kindertandarts van Tandartspraktijk Vos in Alkmaar. Onze kindertandarts is gespecialiseerd in het behandelen van angstige kinderen. In veel gevallen gaat het om een tijdelijke verwijzing. Na een aantal afspraken is uw kind er klaar voor om door de ‘eigen’ tandarts behandeld te worden.

Wie kan terecht bij de kindertandarts?

Alle kinderen tot 16 jaar zijn van harte welkom bij onze kindertandarts. De meeste kinderen die bij ons op afspraak komen zijn rond de 4 jaar oud. De kindertandarts van Tandartspraktijk Vos is gespecialiseerd in het gedrag van alle kinderen. We behandelen dus niet alleen angstige kinderen of kinderen met veel tandproblemen.

Werkwijze kindertandarts bij Tandartspraktijk Vos

Kindertandheelkundige behandelingen zijn maatwerk. De tandzorg voor kinderen is gebaseerd op vertrouwen. Het kind moet weten wat er van hem wordt verwacht, maar ook wat hij van de tandarts kan verwachten. Deze duidelijke structuur geeft houvast.

 1. 1. De ontmoeting

  Vertrouwen is de basis van de kindertandheelkunde. Om vertrouwen te creëren voert de kindertandarts op een ongedwongen manier een gesprek met uw kind. Hij legt uit wat hij van uw kind verwacht én wat uw kind van de kindertandarts kan verwachten. Zo ontstaat er een duidelijke structuur, die steun biedt. Door een gesprek aan te gaan met u en uw kind vormt de kindertandarts een beter beeld van uw kind. Op basis hiervan maakt hij een voorstel op voor de verdere behandeling. Samen vult u de medische vragenlijst in. Vervolgens plannen we een behandelmoment in.

 2. 2. De behandeling

  De kindertandarts geeft rustig uitleg over de behandeling. Tijdens de behandeling weet de kindertandarts precies wanneer hij beter even kan afwachten voordat hij de behandeling voortzet en wanneer hij deze juist moet doorzetten.

 3. 3. De controle

  Bij de controle bespreken we het gebit van uw kind en het eventuele behandelplan. Er is hierbij voldoende tijd en ruimte om vragen te stellen. Tot slot vinden we het erg belangrijk om aandacht te besteden aan de voeding en het poetsgedrag van uw kind. De kindertandarts zal hierover praktische tips op maat geven.

Denkt u dat uw kind beter door de kindertandarts behandeld kan worden? Wij nodigen u graag uit voor een afspraak. Maak een afspraak door ons te bellen op 072 520 0952.

Adres Tandartspraktijk Vos

Verdronkenoord 75
1811 BC Alkmaar
Tel: 072 520 0952
E-mail: tandartsvos@tutanota.com

De praktijk is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Neem contact op

Heeft u vragen over onze kindertandarts? Neem gerust contact met ons op via 072 520 0952. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 – 12.30 uur en 13.30 – 16.00 uur. Of vul het onderstaande contactformulier in. We helpen u graag verder!

Naam:*
Geboortedatum:*
E-mail:*
Telefoonnummer:*
Onderwerp:*
Vraag:*