Gewoon gaaf – Tandartspraktijk Verdronkenoord – Alkmaar

Gewoon gaaf

Elke ouder wil een gezond gebit voor hun kind. Bij Tandarts Vos begrijpen we dat als geen ander. Helaas is niet ieder kind geboren met een gaaf gebit. Gelukkig kunnen we bij Tandarts Vos in Alkmaar ervoor zorgen dat het gebit van uw kind gezond blijft. We doen dit door middel van de Gewoon Gaaf-methode.

Een gezonde mond begint vanaf jongs af aan

Een gezonde mond begint met het op de juiste manier zorgvuldig poetsen van de tanden en kiezen met fluoridetandpasta. Gewoon Gaaf-mondzorgverleners coachen hun patiënten daarbij. Meestal willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf hun tanden poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar kinderen poetsen nog niet overal even goed. Daarom is hulp nodig!

Goed poetsen leert u als kind

Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf, dat moet een kind leren. Kinderen tot ongeveer 10 jaar maken hun tanden en kiezen nog niet echt goed schoon. Daarom adviseren we de tanden en kiezen bij kinderen tot die leeftijd ten minste 1 keer per dag na te poetsen, ook als elektrisch wordt gepoetst. Met het napoetsen maken ouders tevens duidelijk hoe belangrijk deze dagelijkse verzorging is. Zo wordt tandenpoetsen een goede gewoonte. Ook na het tiende jaar blijft het belangrijk dat ouders en mondzorgverleners het tandenpoetsen begeleiden en controleren.

Gewoon Gaaf bij Tandarts Vos in Alkmaar

De mondzorgverlener geeft de ouder en het kind advies dat is afgestemd op het gebit van het kind. Hij begeleidt het kind en de ouders om gaaf gebit te hebben én te houden. Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts een risico-inschatting. Hoe goed zorgen de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is het kind aan het wisselen? Heeft hij (beginnende) gaatjes in zijn gebit?

Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij de ouder van het kind en het kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. Soms zal hij de kiezen extra beschermen (sealen) of een fluoridebehandeling adviseren. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu.

Maak een afspraak bij Tandarts Vos

Wilt u uw kind opgeven voor de Gewoon Gaaf methode bij Tandarts Vos in Alkmaar? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Heeft u vragen over de Gewoon Gaaf methode? Stel ze dan via 072-5200952 of stuur een mail naar tandartsvos@tutanota.com.

Maak een afspraak bij tandartspraktijk Verdronkenoord

Als u een behandeling nodig heeft, dan is dat zoals gebruikelijk mogelijk middels een afspraak. Ook kunt u een controle afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Afspraak maken