Tanden bleken – Tandartspraktijk Verdronkenoord – Alkmaar

Tanden bleken

Krijg een stralend wit gebit door uw tanden te laten bleken in Alkmaar. Met een bleekbehandeling laten de specialisten van Tandartspraktijk Verdronkenoord uw tanden schitteren als nooit tevoren. Bleken is veilig, effectief en duurzaam. Onze deskundige tandarts bleekt uw tanden van binnenuit of van buitenaf. Laat uw tanden bleken bij Tandartspraktijk Verdronkenoord in Alkmaar:

  • Deskundig advies
  • Bleken mag  alleen nog onder toezicht van een tandarts.
  • Vanaf €45,- (Bij bleken van binnenuit, niet inclusief de definitieve vulling)
  • Op zaterdag een afspraak maken is ook mogelijk
  • Moderne technieken

Het resultaat van tanden bleken

Wij zorgen ervoor dat u tevreden bent met het resultaat van de bleekmethode. U krijgt bij ons altijd voortijdig een gesprek om uw wensen te bespreken en we begeleiden u tijdens de gehele behandeling.

Bel voor een afspraak

Inschrijven als patiënt

‘Samen met de tandarts gekozen voor een thuisbleekbehandeling door middel van een bleeklepel. Ik zag na een week al duidelijk verschil: mijn tanden stralen weer!’ – Judith uit Alkmaar

Onze bleekmethodes

Overweegt u om uw tanden te bleken? Er zijn tegenwoordig steeds meer methodes beschikbaar. Het is echter van groot belang om eerst uw tandarts te laten beoordelen of het zinvol is en welke methode geschikt is. Onveilig bleken kan uw gebit beschadigen, een veilige en verantwoorde methode is dus van belang. Bij het bleken van de tanden maken we onderscheid tussen twee soorten behandelingen: bleken van binnenuit en bleken van buitenaf. Let op: vullingen en andere restauraties bleken niet mee, dus na het bleken is vervangen van vullingen soms gewenst.

BLEKEN VAN BINNENUIT

Is uw tand ‘dood’ door een klap tegen de tand of een groot gat, dan voeren we de bleekbehandeling uit van binnenuit. Het weefsel in de tandholte is bij een dode tand afgestorven en is daarom vaak wat donkerder van kleur.

Bij de behandeling van het bleken van ‘dode’ tanden maken we de tand open. In de tandholte brengt de tandheelkundig specialist een bleekmiddel in. Het duurt enkele dagen voordat dit werkt. Het kan zijn dat de tandarts de behandeling moet herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Zodra de gewenste kleur is bereikt, sluiten we de tand af met een definitieve vulling.

BLEKEN VAN BUITENAF

Bij een bleekbehandeling van levende tanden die zijn verkleurd door leefgewoontes, gebruiken we een bleeklepel. Allereerst maken we een afdruk van uw gebit. Op basis van deze afdruk vervaardigen we de bleeklepel van zacht kunststof. De tandarts geeft advies over hoelang u deze bleeklepel ‘s nachts moet dragen. Dit is afhankelijk van de mate van verkleuring en het gewenste resultaat.

Een andere optie is om uw tanden te bleken in de behandelkamer. Bij deze methoden worden aanzienlijk hogere concentraties bleekstoffen gebruikt dan bij de vorige methode. We maken gebruik van een bleeklamp of een laser. Hierdoor worden de tanden sneller wit, maar de kosten hiervan zijn ook hoger. Ook kunnen tanden en tandvlees extra gevoelig zijn bij deze methode. Daarom wordt deze methode bij ons alleen bij uitzonderlijke gevallen toegepast.

Na de behandeling

Wij adviseren u om de eerste week na het bleken van uw tanden geen kleurstofhoudende producten te consumeren. Dit kan het bleken negatief beïnvloeden en zelfs het eindresultaat verminderen. Ons advies is om tijdens en de eerste 24 uur na de bleekbehandeling onderstaande dranken en voedingswaren te vermijden:

  • Donkergekleurde frisdrank zoals cola
  • Rode sauzen zoals ketjap en curry
  • Rode wijn
  • Sterke sappen en fruit
  • Koffie en thee

Het ontstaan van verkleurde tanden

De kleur van uw tanden wordt door verschillende factoren bepaald. Uw tanden en kiezen zijn opgebouwd uit tandbeen en glazuur. Het glazuur is nagenoeg doorzichtig, maar de kleur van het donkere tandbeen wordt bepaald door ons DNA. Hierdoor is de kleur van tanden bij iedereen verschillend. Doordat de vorming van het tandbeen doorgaat en het glazuur slijt, verkleuren uw tanden door de jaren heen. Het drinken van sterke koffie en thee, roken en het nuttigen van voedingsmiddelen met kleurstoffen kunnen ook uw tanden verkleuren. Een behandeling bij de mondhygiëniste kan veel van de verkleuring verwijderen.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

IS TANDEN BLEKEN VEILIG?

Tijdens onze bleekbehandeling gebruiken wij veilige bleekgel. Deze gel is zeer veilig voor uw gebit omdat deze glazuur en vullingen niet aantast.

HOELANG DUURT DE BEHANDELING?

Hoelang het bleken van uw tanden duurt, is afhankelijk van de bleekmethode. Bleekt u uw tanden thuis met een bleeklepel, dan ziet u na ongeveer een week resultaat. Met een bleekbehandeling in de praktijk is er na één behandeling al verschil te zien.

KUNNEN AL MIJN TANDEN EN KIEZEN GEBLEEKT WORDEN?

Het is mogelijk om alle tanden en kiezen te bleken. Let op: tijdens een bleekbehandeling verkleuren kronen, bruggen, vullingen en facings niet mee. Hierdoor kunnen deze tanden en kiezen extra opvallen. Wij overleggen vooraf altijd om de behandeling aan te passen en/of de restauraties te vervangen na de bleekbehandeling.

IS TANDEN BLEKEN PIJNLIJK?

Het bleken van uw tanden doet geen pijn. Het is wel mogelijk dat uw gebit wat gevoeliger is na de behandeling. Deze gevoeligheid houdt niet lang aan. Wanneer u wel lang last heeft, neemt u contact met ons op, zodat we de instructies en materialen kunnen aanpassen.

MAG IK DIRECT NA DE BEHANDELING WEER ETEN EN DRINKEN?

Ons advies is om de eerste 2 tot 3 uur na de behandeling niet te roken, eten of drinken. Het is ook belangrijk om de eerste 24 uur geen kleurstofhoudende producten te consumeren. Denk hierbij aan rode wijn, cola, koffie en thee.

HOE HOUD IK MIJN TANDEN EXTRA WIT?

Om de verkleuring van uw tanden tegen te gaan, is het van belang dat u let op uw consumptiegedrag. Wanneer u bijvoorbeeld rookt of veel koffie drinkt, bestaat er een kans dat uw tanden sneller van kleur veranderen. Ook is het belangrijk dat u de juiste tandpasta gebruikt. De meeste wit makende tandpasta’s schuren het glazuur en tasten daarmee de kleur aan.

Deskundig advies over onze bleekbehandeling

Het team van tandartsenpraktijk Verdronkenoord in Alkmaar zal u een deskundig advies geven over welke methode van tanden bleken voor u het meest geschikt is. Bent u enthousiast geworden en wilt u een stralend witte lach? Maak dan een afspraak door te bellen op 072 520 0952. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier. Let op dat wij in principe alleen vragen behandelen van mensen die wonen/werken in Alkmaar.

Maak een afspraak bij tandartspraktijk Verdronkenoord

Als u een behandeling nodig heeft, dan is dat zoals gebruikelijk mogelijk middels een afspraak. Ook kunt u een controle afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Afspraak maken