De praktijk – Tandartspraktijk Verdronkenoord – Alkmaar

De praktijk

Onze tandartspraktijk

Tandartspraktijk Verdronkenoord is uw plek voor  tandheelkunde  in Alkmaar. Wij zorgen ervoor dat uw gebit goed onderhouden wordt en er verzorgd uitziet. De voordelen bij Tandheelkunde in Alkmaar bij Tandartspraktijk Verdronkenoord zijn:

 • Online inschrijven
 • Makkelijk een afspraak maken, ook op zaterdag mogelijk
 • Werken met de moderne technieken
 • Deskundig advies
 • Betrouwbaar

Waar moet u op letten?

Voor een gezond gebit is het van belang om regelmatig een afspraak te maken voor een controle. Tijdens deze controle wordt de dagelijkse mondverzorging gecontroleerd. Als er problemen zijn met uw gebit (een gaatje, tandsteen etc.), dan bespreekt de tandarts met u hoe de behandeling eruit gaat zien.

Angst voor de tandarts

Als u bang bent voor een bepaalde behandeling of u vindt een bezoek aan de tandarts niet prettig, dan kunnen wij u zeker gerust stellen. Dit doen wij door uw angst te bespreken zonder nog daadwerkelijk de behandeling of controle uit te voeren. Hiervoor plannen we gerust wat extra tijd in. Dit geldt uiteraard ook voor kinderen. Die op een speelse wijze met ons kennismaken.

Verzorging van het gebit

Om ervoor te zorgen dat uw gebit het beste wordt onderhouden zijn een aantal dingen belangrijk:

 • Minimaal twee keer per dag tandenpoetsen

Het wordt aangeraden om minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen. Twee minuten is ongeveer de tijd die u moet nemen voor het poetsen.

 • Flossen/ tandenstoker/rager
  Een flosdraad,rager of een tandenstoker maakt je tanden schoon op plekken waar je tandenborstel niet kan komen.
 • Mondwater
  Sommige soorten mondwater kunnen helpen je tanden te versterken, gaatjes te voorkomen en tandvleesproblemen voorkomen. Daarnaast zorgt het ook voor een frisse adem.

Tandheelkundige behandelingen

Om uw gebit zo mooi mogelijk te houden is het uiteindelijke doel van tandartspraktijk Verdronkenoord. Dit doen wij onder andere door middel van behandeling en instructie van de mondhygiëniste, het plaatsen van witte vullingen, kronen, wortelkanaalbehandelingen en  bleken. Uiteraard vindt er voor de behandeling eerst overleg met de patiënt en tandarts plaats om een plan van aanpak op te stellen.

Een afspraak maken of inschrijven?

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze tandheelkundige behandelingen? Schrijft u dan online in als nieuwe patiënt.
Schrijf je hier in!
Of maak een afspraak door te bellen met 072 520 0952.

Vragen over tandheelkunde in Alkmaar?

Heeft u vragen over tandheelkunde in Alkmaar? Dan kunt u bij ons altijd terecht. Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt bij ons voor een breed scala aan services terecht.
Algemene tandheelkunde, Witte vullingen, Kronen, Esthetische behandelingen, Wortelkanaalbehandelingen, transparante Invisalign-aligners, Mondhygiëne, etc.

Digitale röntgenfoto’s die gemaakt kunnen worden

 • Intra-orale foto’s
 • Een panoramafoto-een overzichtsfoto van boven- en onderkaak
 • Tandarts Vos is gecertificeerd Cone Beam Computed Tomography-specialist en heeft daarom ook een CBCT in huis. Normale röntgenfoto’s zijn 2-dimensionale “platte” foto’s. Middels een CBCT-scan kunnen we 3-dimensionale scans maken, waarmee we de mond, de tanden en kiezen alsmede het bot en de kaakholtes in de 3D bekijken. Hiermee kunnen we een scherpe planning voor implantaten uitvoeren, waardoor we zeer goed uitkomen. Daarnaast kunnen we ook ongeziene en soms onbegrepen ontstekingen opsporen en daarmee behandelen. U kunt op verwijzing bij ons voor een CBCT-scan terecht of op eigen initiatief.

Maak een afspraak bij tandartspraktijk Verdronkenoord

Als u een behandeling nodig heeft, dan is dat zoals gebruikelijk mogelijk middels een afspraak. Ook kunt u een controle afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Afspraak maken