Periodieke controle – Tandartspraktijk Verdronkenoord – Alkmaar

Periodieke controle

Houd uw gebit gezond door de tandarts te bezoeken voor een periodieke controle. Op deze manier kunnen we gebitsproblemen signaleren en voorkomen. De tandarts controleert uw tanden en kiezen op gaatjes en uw tandvlees op ontstekingen. We raden aan de periodieke controle twee keer per jaar in te plannen voor een mooi en stralend gebit.

  • Afspraken ook op zaterdag mogelijk
  • Gemakkelijk online inschrijven
  • In het centrum van Alkmaar

Bel voor een afspraak

Inschrijven als patiënt

Kosten periodieke controle

De tarieven van een periodieke controle zijn landelijk bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Door uw gebit halfjaarlijks te laten controleren, verkleint u de kans op gebitsproblemen en dure behandelingen. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten van een periodieke controle.

Code Behandeling Tarieven
C11 Periodieke controle € 22,16
C13 Probleemgericht consult € 22,16

Bekijk al onze tarieven op onze tarievenpagina

Waarom een periodieke controle?

Een periodieke controle helpt gebitsproblemen te voorkomen. De tandarts controleert uw gebit op gaatjes en de gezondheid. Vaak zijn kleine problemen gemakkelijk en snel ter plekke te behandelen. Ook geeft de tandarts u advies mee over hoe u zelf een steentje kunt bijdragen aan de gezondheid van uw gebit, want voorkomen is beter dan genezen.

Wanneer naar de tandarts?

De tandarts raadt u aan om uw gebit twee keer per jaar te laten controleren, om gebitsproblemen te voorkomen of te behandelen. Ook wanneer u geen klachten of pijn heeft, is een controle nodig om uw gebit schoon en gezond te houden. Dit voorkomt gecompliceerde en dure behandelingen op de lange termijn.

Vergoeding periodieke controle

Kinderen tot 18 jaar oud zijn volledig verzekerd voor een periodieke controle vanuit de basisverzekering. Volwassenen kunnen hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en polis. Wanneer u niet zeker weet welke verzekering bij u past, raden we u aan contact op de nemen met uw zorgverzekeraar voor een passend advies.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de controle?

Een periodieke controle duurt ongeveer 10 minuten. Mocht er een kleine (preventieve) behandeling nodig zijn, dan kan de afspraak wat uitlopen. Indien er een andere behandeling nodig is die meer tijd beslag neemt dan maken we vaak een nieuwe afspraak.

Hoe kan ik me voorbereiden op de periodieke controle?

Om de gezondheid en de hygiëne van uw gebit goed te kunnen controleren, vragen we u om vlak voor de periodieke controle uw tanden te poetsen.

Wat kan ik zelf doen voor een gezond gebit?

De tandarts zal u tips meegeven om uw gebit goed te verzorgen. Het is belangrijk dat u minimaal twee keer per dag uw tanden poetst. Dit doet u ongeveer twee minuten lang. Ook raden we u aan om gebruik te maken van tandenstokers, ragers of flosdraad. Hiermee maakt u de tanden schoon op plekken waar u met de tandenborstel moeilijk bij komt.

Hoe zit een gezond gebit eruit?

Een gezond gebit heeft geen gaatjes in de tanden of kiezen, bevat geen grote kleurverschillen en is vrij van tandplak en tandsteen. Gezond tandvlees is niet ontstoken, is roze van kleur en bloedt niet. Door twee keer per jaar uw gebit te laten controleren, kunnen problemen op tijd worden voorkomen of behandeld.

Bereikbaarheid praktijk

Onze tandartsenpraktijk bevindt zich in het centrum van Alkmaar, in een prachtig authentiek pand. Door de centrale ligging zijn we gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De volgende bushaltes liggen op loopafstand van de praktijk:

Halte Kanaalkade:

  • Bus 3, 4, 10, 123, 129, 160, 162, 250 & N60

Halte Oudorperdijkje:

  • Bus 10, 123, 129, 160 & 162

Halte Hooftplein:

  • Bus 8 & 163

Contact

Om een afspraak te maken of voor meer informatie kunt u ons bellen of het contactformulier invullen. Bent u nog geen patiënt? Dan kunt u zich gemakkelijk online inschrijven.

Neem contact op

Inschrijven als patiënt

Maak een afspraak bij tandartspraktijk Verdronkenoord

Als u een behandeling nodig heeft, dan is dat zoals gebruikelijk mogelijk middels een afspraak. Ook kunt u een controle afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Afspraak maken