Tandheelkundige behandelingen – Tandartspraktijk Verdronkenoord – Alkmaar

Tandheelkundige behandelingen

Een gezond gebit, een frisse adem en mooie tanden geven zelfvertrouwen. De tandartsen en mondhygiënisten van tandartspraktijk Verdronkenoord in Alkmaar helpen u met diverse tandheelkundige behandelingen aan een gezond en fraai gebit. Bekijk welke behandeling u nodig heeft of neem contact op om uw wensen te bespreken.

Mondhygiëne

Onze mondhygiëniste houdt uw tanden, kiezen en tandvlees in optimale gezondheid en voorkomt gebitsproblemen. Ze geeft u voorlichting over de verzorging van uw gebit. Voor de beste mondgezondheid maakt u tenminste twee keer per jaar een afspraak bij de mondhygiëniste.

Lees meer over mondhygiëne

Tanden bleken

In de loop van de jaren verkleuren uw tanden door bijvoorbeeld uw eet- en drinkgewoontes. Wanneer u zich hieraan stoort, kunnen wij een bleekbehandeling uitvoeren. Het bleken van uw tanden is veilig en volledig pijnloos en kan zowel thuis als in onze praktijk plaatsvinden.

Lees meer over tanden bleken

Periodieke gebitscontrole

Tijdens de halfjaarlijkse gebitscontrole onderzoeken we uw tanden, kiezen en tandvlees op gebitsproblemen. Waar nodig zullen we op korte termijn een afspraak inplannen deze problemen te verhelpen. Ons advies is om tweemaal per jaar langs te komen voor de periodieke controle.

Lees meer over periodieke gebitscontrole

Facings

Facings zijn zeer geschikt om afgebroken tanden en kiezen te repareren. Wij gebruiken facings ook om de kleur en vorm van uw tanden aan te passen. Deze porseleinen of composiet schildjes plaatsen we eenvoudig over uw eigen tanden heen.

Wortelkanaalbehandeling

Wanneer het tandweefsel in uw wortelkanaal ontstoken of dood is, kunnen we dit tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijderen. Vervolgens reinigen we uw wortelkanalen zorgvuldig en vullen we de lege ruimte op. Zo voorkomen we een volgende ontsteking. Door middel van een goede verdoving zorgen we ervoor dat u tijdens de behandeling geen pijn voelt.

Lees meer over een wortelkanaalbehandeling

Implantaten

Een implantaat is het perfecte middel om de leegte van een ontbrekende tand of kies op te vullen. Een implantaat is een kunstwortel die we in uw kaakbot bevestigen. Vervolgens plaatsen we hier een brug, kroon of gebitsprothese op. Tijdens de behandeling geven we u een plaatselijke verdoving zodat u geen pijn voelt.

Kunstgebit

Ons specialistische tandheelkundig team ontwikkelt de beste kunstgebitten en gebitsprotheses. Onze tandarts houdt bij het maken van de prothese rekening met de natuurlijke uitstraling van uw gebit. Draagcomfort is hierbij van belang.

Lees meer over een kunstgebit

Kindertandarts

De meeste gaatjes in het gebit ontstaan op jonge leeftijd en daarom vergt de behandeling van het kindergebit extra tijd en aandacht. Het is erg belangrijk om het kindergebit goed in de gaten te houden. Voorafgaand aan de behandeling leggen we uit wat we gaan doen.

Kroon- en brugwerk

We restaureren ontbrekende of afgebroken tanden en kiezen met kronen en bruggen. We plaatsen een kroon gemakkelijk als schild over een bestaande tand of kies. Wanneer in uw gebit een gat is ontstaan, vullen we dit eenvoudig op met een brug.

Lees meer over kronen en bruggen

Afspraak maken

Voor meer informatie over onze tandheelkundige behandelingen of het maken van een afspraak, neemt u telefonisch contact met ons op via 072 520 0952 of vult u het contactformulier in. In verband met de drukte beantwoorden wij enkel vragen van mensen die in Alkmaar wonen of werken, en zich dus kunnen inschrijven in onze praktijk.

Maak een afspraak bij tandartspraktijk Verdronkenoord

Als u een behandeling nodig heeft, dan is dat zoals gebruikelijk mogelijk middels een afspraak. Ook kunt u een controle afspraak maken. Voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

Afspraak maken